İTÜ ÇEKİRDEK’TEN TÜM YATIRIMCILARA ÇAĞRI

İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki, Türkiye’nin lider erken aşama girişimcilik kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’ten yetişen girişimciler, özellikle aldıkları yatırımlarla kendilerinden söz ettiriyor. Son bir yılda İTÜ Çekirdek’in başlangıç aşamasındaki girişimleri, yatırımcılardan toplam 7 milyon TL yatırım aldı. İTÜ Çekirdek, Türkiye’nin parlak geleceğine inanan ve onun bir parçası olmak isteyen genç girişimcilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bilinciyle yatırımcıları destek olmaya çağırıyor. İTÜ Çekirdek, melek yatırımcıları, melek yatırım ağlarını ve risk sermayesi şirketlerini Big Bang 2016 Girişimcilik Yarışması’nda desteklemek istedikleri girişimcilere en az 25.000 TL yatırım yapmaya ve jüri üyeleri arasına katılmaya davet ediyor.

Türkiye’nin dünyada lider ekonomilerden biri olabilmesi için ülke olarak teknoloji ve inovasyonun öncelikli konumuz haline gelmesi gerekiyor. Son yıllarda, özellikle İstanbul ve diğer büyük şehirlerimizde hareketlenen teknoloji girişimciliği bu yolda önemli mesafe kat etti. Örneğin, son 12 ay içerisinde İTÜ Çekirdek’ten yetişen girişimlerden ACL Teslim, Anatolian Technologies, Bunsar, Enwair, Garajyeri, Pandora, RePG veSnapBuy gibi çeşitli yatırımcılardan toplam 7 milyon TL yatırım aldı. Yüzlerce teknoloji girişimcisinin yetiştiği İTÜ Çekirdek, uluslararası sıralamalarda Avrupa’nın en iyi 8. dünyanın ise en iyi 18. kuluçka merkezi seçildi.

Öte yandan, Türkiye’nin mevcut gündeminin yatırımcıları ve genç girişimcileri gelecekte yavaşlatması tehlikesine karşı İTÜ Çekirdek, genç girişimcilere destek olmaları için yatırımcılara yönelik bir çağrıda bulunuyor. Çağrı kapsamında İTÜ Çekirdek, Big Bang 2016 Girişimcilik Yarışması’nda, melek yatırımcılığı deneyimlemek isteyenleri, melek yatırımcıları, melek yatırım ağlarını ve risk sermayesi şirketlerini, desteklemek istedikleri girişimcilere en az 25.000 TL yatırım yapmaya ve jüri üyeleri arasına katılmaya davet ediyor.

Yatırımcılar, girişimcilerin azınlık hissedarı olacak

Rekabetçi bir ekonominin ancak inovasyon ve Ar-Ge ile mümkün olduğu vizyonuyla hareket ettiklerini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan; “Erken aşama girişimciliğin Türkiye’deki en önemli merkezlerinden İTÜ Çekirdek’te bu yıla kadar tüm Türkiye’den 1.578 girişimci gence destek verildi. Sadece bu yıl 1.115 girişimci gencimiz ön kuluçka aşamasının eğitim ve mentorluk desteklerinden yararlandı. Dünya ile rekabet edebilmemizin ön şartı olan yenilikçilik ancak gençlerimize yatırım yaparak mümkün olabilir” dedi.

Girişimcilerin aldıkları bu yatırım ve hibeleri gelecek bir yıl boyunca, yatırımcılarının ve İTÜ Çekirdek’in tecrübeli mentor ve danışmanlarının rehberliğinde kullanacaklarını belirten Çolpan, sözlerine şu şekilde devam etti; “Girişimcilerin azınlık hissedarı olup onlarla el ele çalışacak, onları büyütüp, kendi yatırdığı parayı da katlayarak bir sonraki melek yatırımına geçmeyi arzu eden yatırımcılar arıyoruz. Türkiye’nin güçlü geleceğine katkı vermek ve gençlere destek olmak mutluluğuna ortak olmak isteyen tüm yatırımcıları aramızda görmek istiyoruz. Diğer yandan kendi melek yatırımcı platformumuzu hazırlama konusunda da çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.”

Rakamlarla Big Bang Süreci

Her yıl giderek artan sayıda başvuru alan İTÜ Çekirdek, hızlı büyümesini bu yıl da sürdürdü. Yatırım yapma sözü vererek jüriye katılacak yatırımcılar, bu yıl boyunca başvuran 5.355 proje arasından seçilerek 11 hafta eğitim ve mentorluk almış ve gelişim performansı ile Big Bang 2016’ya girmeye hak kazanmış 100’den fazla yepyeni girişim ile tanışacaklar. Bu fikirleri hayata geçirmek için çalışan 250’den fazla girişimciyi herkesten önce dinleme imkânına sahip olacak jüri üyeleri, Eylül – Kasım ayları süresince gerçekleşecek Big Bang 2016 çeyrek final – yarı final – final adımlarına diledikleri sıklıkta katılacak, diledikleri tüm girişim projelerini ve girişimcileri tanıyabilecekler.

Bunun yanı sıra, Big Bang 2016 finaline kalacak 20 girişim, yatırımcılardan alacakları toplam yatırımın yanı sıra, hibe olarak dağıtılacak 1 milyon TL nakit ve 2 milyon TL değerinde nakde eşdeğer ödül ile de ödüllendirilecek. Böylece seçilen girişimciler, sahnede ve seçim sürecinde gösterecekleri başarılarına göre, hem katılan yatırımcılardan akıllı yatırım almak imkânı bulacak, hem de İTÜ ARI Teknokent ve destekçileri tarafından verilen toplam 3 milyon TL tutarındaki hibeye de ödül olarak sahip olacaklar.

PAYLAŞ
Kariyerim Dergisi, Türkiye kampüslerinin sesi ve mecrası olmak için kurulmuş üniversite ve kariyer odaklı bir dergi ve web platformudur.