2335 Kep İTÜ Ayazağa’da Havalandı

Büyük emeklerle, uykusuz gecelerle ve elbette sınav sonralarında stresten kurtulmak için arkadaşlarıyla geçirdikleri birçok güzel anıdan sonra, işte o gün geldi. En az dört yıl süren, ilk gün hiç bitmeyecekmiş gibi görünen ve hayatın en güzel dönemlerinden olan lisans dönemi, 2335 öğrenci için bu yıl sona erdi. 14 Temmuz 2016 tarihinde İTÜ Stadyumu’nda düzenlenen 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde binlerce öğrenci Teknik Üniversite’den lisans diplomalarını aldı. Bu önemli ve duygu yüklü günde mezunlarının mutluluğuna akademisyenler ve aileleri de ortak oldu. 56 bölümden 2335 öğrenci, lisans diplomalarına kavuşmanın gururunu yaşadı.

Mezuniyet töreni, pop müziğin son dönemde öne çıkan yeni isimlerinden, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Simge Sağın’ın verdiği konserle eğlenceli bir atmosferde başladı. Tören, İTÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Altıok ve tiyatro sanatçısı Ziya Kürküt’ün renkli sunumlarıyla devam etti.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile Türk Hava Yolları’nı zirveye taşıyan, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü 1983 yılı mezunu ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de törene konuşmacı olarak katıldı. Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca konuşmasında, farklı alanlarda kendini göstererek İTÜ’yü başarıyla temsil eden birçok mezunu olduğunu vurgularken Teknik Üniversite’yi, gölgesinde daha pek çok değerli nesiller yetiştirecek 243 yıllık bir çınar olarak gördüğünü belirtti.

THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise, İTÜ mezunlarına, hayatta yeni bir döneme girdiklerini belirterek çok çalışmalarını ve girişimci olmalarını tavsiye etti. Kotil, konuşmasının ardından İTÜ’yü dereceyle bitiren ilk üç öğrenciye Avrupa’ya gidiş-dönüş uçak bileti armağan etti.

İTÜ’den en yüksek ortalamayla mezun olan İnşaat Mühendisliği bölümü birincisi Mert Gilan’ın mezunlar adına yaptığı konuşma sonrasında ise Teknik Üniversite’nin 243. yıl mezunları sahneye çıkarak mezuniyet coşkusunu tüm İTÜ’lülerle ve aileleriyle paylaştı.

“İTÜ’lü olma”yı artık profesyonel hayatta sürdürecek mezunlar, İTÜ Mezun Yemini’ni ettikten sonra, törenin en coşkulu ânının mimarı oldular ve keplerini havaya fırlattılar. 243 yıllık büyük bir başarı defterinin 2016 yılına ayrılan sayfasına adlarını yazdırarak tarihe geçtiler.

PAYLAŞ
Kariyerim Dergisi, Türkiye kampüslerinin sesi ve mecrası olmak için kurulmuş üniversite ve kariyer odaklı bir dergi ve web platformudur.